- پایگاه خبری بادگیر - http://badgirnews.ir -

عملیات اجرایی بندر منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان آغاز شد

عملیات اجرایی بندر منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان با دستور رئیس جمهور از طریق ویدئو کنفرانس آغاز شد.

[1]

به گزارش پایگاه خبری بادگیر، هدی کرباسیان عصر چهارشنبه در مراسم افتتاح پروژه های صنعتی و اغاز عملیات اجرایی بندر منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان که به صورت ویدئو کنفرانس با دکتر حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد، بیان داشت: منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان براساس سیاست های تعیین شده در برنامه چهارم توسعه اقتصادی، سیاست های کلان تعیین شده در سند چشم انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی و سیاست های تعیین شده در طرح آمایش نواحی تاثیرپذیر از حوزه گازی پارس جنوبی در زمینی به مساحت تقریبی ۹۸۰۰ هکتار با هدف استقرار صنایع انرژی بر همچون صنایع فولاد، آلومینیوم، پتروشیمی و آلومینا تعریف شد. این منطقه در منتهی الیه غربی استان هرمزگان و در شهرستان پارسیان جانمایی شده است.

وی عنوان کرد: در این منطقه در افق نهایی طرح صنایع سنگین و صنایع مادر نظیر ۱۸ میلیون تن محصولات پتروشیمیف ۴ میلیون تن فولادف ۶۰۰ هزار تن آلومینیوم و ۳ میلیون تن آلومینا و صنایع پشتیبانی همچون تولید ۴۳۰۰ مگاوات برق و ۷۵۰ هزار مترمکعب آب شیرین و مجتمع بندری پارسیان با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه ۴۰ میلیون تن استقرار خواهد یافت.

به گفته کرباسیان، بندر پارسیان جهت واردات مواد اولیه و عمدتا صادرات محصولات تولید شده در این منطقه و منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد مشتمل بر ۱۹ پست اسکله با ظرفیت نهایی ۴۰ میلیون تن تخلیه و بارگیری در سال طراحی شده است که بزرگترین و اولین بندر تخصصی صنعتی – معدنی – تجاری کشور و سومین بندر بزرگ کشور خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر و براساس فازبندی منطبق با طراحی صنعتی که در پسکرانه این بندر مستقر خواهند شد،  از ۱۹ پست اسکله با ظرفیت نهایی ۴۰ میلیون تن، ۴ پست اسکله با ظرفیت ۹ میلیون تن تخلیه و بارگیری سالانه به عنوان فاز راه اندازی بندر پارسیان با دستور دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری وارد فاز اجرایی شد.

به گفته کرباسیان، پروژه مهمی که در استان عملیات اجرایی آن شروع می‌شود، بندر منطقه ویژه پارسیان است که در دولت یازدهم که در منتهی الیه غرب هرمزگان واقع شده عملیات زیرساخت و اقدامات آن انجام شده و خوشبختانه با همکاری سازمان محیط زیست توانستیم مجوز بندر و مسائل آن را اخذ کنیم.

مدیرعامل شرکت ایمیدرو تصریح کرد: عملیات ساخت این بندر با  ۱۷۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری و با دستور رئیس جمهور آغاز خواهد شد، سازمان ایمیدرو مفتخر است که این عملیات را شروع کرده است.

کرباسیان افزود: محوطه این بندر ۱۰ هزار هکتار بوده و به دلیل نزدیکی به بندر عسلویه و گاز، تا کنون چهار  سرمایه‌گذار برای احداث کارخانه پتروشیمی زمین اخذ کرده‌اند که پیش‌بینی می‌شود با ایجاد بندر که چهار پست در فاز یک افتتاح می‌شود و نخستین پست آن در یک سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد که می‌تواند اشتغال وسیعی را برای بیش از ۳۰ هزار نفر اشتغال ظرف مدت ۵ سال را در آن منطقه ایجاد کند و یکی از مناطق اصلی توسعه در کشور باشد.

عملیات اجرایی ساخت بزرگترین و اولین بندر تخصصی صنعتی، معدنی و تجاری کشور با دستور دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری به صورت رسمی آغاز شد.