رییس شورای اسلامی شهر بندرعباس با بیان اینکه منافع ملی و محلی در گرو حضو حداکثری مردم در انتخابات است، گفت: هرمزگان با توجه به عقب ماندگیهای تاریخی و محرومیتها، نمایندگانی متحد می خواهد تا مطالبهگری را گروهی دنبال کنند و مردم به راحتی مصداقهای این معیار را تشخیص میدهند.
سنگ نگاره های دهتل بار دیگر رسانه ای شد
پژوهشگر سنگ نگاره های ایران گفت: در پژوهش هایی ۱۱ساله بر روی سنگ نگاره های تیمره ایران مشخص شد که برخی از آثار تصویری و علائم خطی بر روی این سنگ نگاره ها بر روی سفالینه های مکشوفه در دره سند در بلوچستان پاکستان و هند مرکزی نیز وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری بادگیر، محمد ناصری فرد’ روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این پیوستگی نشان از ریشه مشترک فرهنگی در نقاط مذکور وقسمت میانه فلات مرکزی (تیمره) می دهد.
وی با بیان اینکه علائم خطی که برروی سفالهای هند مرکزی که به تعدد یافت شده است نمادهای کمانگونه سه شاخه می باشند که در علائم خطی سطری هم بر روی سفالینه ها ی شوش و جیرفت نیز مشاهده می شود، اظهار کرد: این علائم خطی در میان خطوط ترکی باستان کشورهای آسیای میانه و قفقاز نیز مشاهده می شود.
ناصری فرد بیان کرد: این علایم به فراوانی در سنگ نگاره های تیمره، بوئین زهرا، میمه ،کردستان، دهتل از روستاهای توابع بستک هرمزگان نشان از کاربرد یکسان و قابل فهم این نماد در نقاط مذکور دارد.
پژوهشگر سنگ نگاره های ایران گفت: این علائم خطی با توجه به این که کهن و فراوان می باشند می تواند طی سالیان متمادی از نقاط مذکور و تیمره به هندوستان و دره سند در بلوچستان پاکستان برده شده باشد.
ناصری فرد افزود: در تعاملی که با پژوهشگران و باستان شناسان هندوستان انجام شده آنها هم از این پیوستگی آثار کهن مکشوفه شگفت زده شده و علاقه خود را برای دیدار از این آثار کهن ایران ایراز داشته اند.
وی اضافه کرد: محققین کشورهای جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز اعلام آمادگی کردند که این آثار همگون و کهن را از نزدیک مورد مطالعه وبازدید قرار بدهند.
وی ادامه داد: این علائم خطی برای نخستین بار در ایران کشف و معرفی می شود که می تواند در آینده گفتمان فرهنگی ملل را نسبت به آثار کهن مکشوفه محقق سازد و بستر نوینی از گردشگری را در ایران رقم زند.
ناصری فرد افزود: با کمال شگفتی نقوش بزکوهی که به فراوانی برروی دیواره کوهها و دره ها و غارهای نقاط مختلف ایران تکرار شده حدود ۹۰درصد برروی سفالینه ها دره سند که یکی از تمدنهای کهن مکشوفه در دنیا می باشد؛ نیز وجود دارد و سفالینیه های مکشوفه در شهر سوخته ودره سند نیز از طرحهای همگون است که بیشترین آنها بزکوهی است.
0 دیدگاه