چشم انداز خلیج فارس/ تصاویر از عبدالرضا شیبانی
عکسهایی که عکاسان آن چند لحظه قبل از مرگ خود ثبت کردهاند!
بسیاری از عکاسان خبری و عکاسان جنگ در حین انجام کار کشته شدهاند و این گفتههای من را ثابت میکند. در این یادداشت فارنت، به معرفی و نمایش چند عکس میپردازیم که عکاسان آن دقایقی و شاید لحظاتی پس از ثبت ان جان خود را از دست دادهاند.
عکاسی از نزدیکی برجهای دوقلو در ۱۱ سپتامبر
«بیل بیگارت» عکاس برجستهای بود که صبح روز ۱۱ سپتامبر، به محض شنیدن خبر حمله به برجهای دوقلو، تجهیزات عکاسی خود را برداشته و به سمت محل حادثه برای عکاسی رفت. وی درحال عکاسی از برج جنوبی بود که بر اثر ریزش آوار برج شمالی جان خود را از دست داد.
عکس زیر، آخرین عکس وی بوده و تنها چند لحظه قبل از مرگ او ثبت شدهاست.
چهار روز بعد جسد وی به همراه تجهیزات عکاسیاش از زیر آوار کشف شد.
کوه آتشفشان اونتاک
در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۴ «ایزومی نوگاچی» به قصد عکاسی به کوه آتشفشان اونتاک رفته بود. اونتاک کوه آتشفشانی است که برای کوهنوردان بسیار محبوب است. هنگامی این کوه شروع به طغیان دود میکند حدود ۳۰۰ نفر در آنجا حضور داشتند. تعدادی از آنها موفق میشوند که به سرعت از قله پایین بیایند، اما نوگاچی که در کمپ درحال استراحت بود، به دلیل پوشیده شدن کامل منطقه از دود قادر به فرار نمیشود و به دلیل استشاق گاز حاصل از آتشفشان جان خود را از دست میدهد.
عکسهای زیر در آخرین لحظات توسط وی ثبت شدهاند.
حادثه مرموز گذرگاه دیاتلوف
در فبریه ۱۹۵۹، ۹ کوهنورد جوان روسی به کوههای اورال عزیمت میکنند. اما چند روز بعد ناپدید شده و پس از جستوجوهای فراوان اجساد آنها از زیر برفها پیدا میشود. چیزی که این ماجرا را مرموز کردهبود نحوه کشته شدن آنها بود. آنها ظاهراً درحال فرار از چیزی بودهاند، به طوری که برای فرار چادر را از داخل پاره کرده بودند و اجساد بیشتر از آنها پابرهنه بود. با وجود عدم مشاهده هرگونه نشانهای از مبارزه از سوی قربانیان، جسد برخی از آنها دچار شکستگی از ناحیه جمجمه و نواحی دیگر شده بود. چیزی که ماجرا را پیچیدهتر کرد، آسیب دیدگی عجیب آنها است، زیرا شدت آسیب وارده به جمجمه و استخوانهای آنها به حدی بود که تنها میتوانست به وسیله نیرویی شدید مانند تصادف با خودرو به وجود آید. ردپاهای عجیب و بسیاری از فاکتورهای دیگر این مسئله را آنقدر پیچیده کرد که دولت شوروی قادر به یافتن دلیلی برای این حادثه نشد و علت این حادثه را «عاملی ناشناخته» عنوان کرد. تئوریهای بسیاری از جمله «حمله بیگانگان» در مورد این اتفاق ارائه شدهاست، اما همچنان علت این حادثه در هالهای از ابهام بوده و پرونده آن بسته نشدهاست.
عکس زیر آخرین عکسی است که در دوربین این گروه ثبت شدهاست که البته درحالت خارج از فوکوس ثبت شده، اما نشاندهنده یک منبع نوری است.
تسونامی تایلند
«نیل» برای گذراندن تعطیلات کریسمس در سال ۲۰۰۴ از کانادا به تایلند آمده بود. وی صبح روز حادثه به ساحل دریا میآید تا عکاسی کند. موجهای خروشان او را به وجد میآورد، غافل از اینکه این امواج حاصل از زلزلهای در اعماق دریاست و تبدیل به سونامی خواهد شد. نیل در سونامی جان خود را از دست داد، اما دوربین وی پیدا شد و آخرین عکسهایی که او ثبت کردهبود منتشر شد.
جنگ شش روزه اسرائیل و کشورهای عربی
در سال ۱۹۶۷ ، پائول شوتسر، عکاس مجله «لایف» برای پوشش تصویری جنگ اسرائیل و کشورهای عربی، به منطقه جنگی رفته بود. نفربری که وی در آن قرار داشت مورد اصابت گلوله طرف مقابل قرار گرفت و شوتسر جان خود را از دست داد. دوربین و تجهیزات وی بعدها کشف شده و آخرین عکسهای او منتشر شد.
عکس زیر آخرین عکسی است که توسط دوربین او ثبت شده و به نظر میآید دقیقاً در لحظه انفجار گرفته شدهاست.
0 دیدگاه